Bluziță cu mânecă tip „cowl sleeve”

1

Această bluză am cusut-o încă anul trecut, prin decembrie, însă abia acum am reușit să-i fac poze. Despre material: un tricotaj subțire, foarte finuț, în sensul că a trebuit folosit un ac măsura 75 ori 80, altfel se găurește, și după câteva spălari, adio bluză. Pe corp este plăcută, însă dacă ar mai fi să cumpăr asemenea material, mă voi gândi dublu.

2

3

Tiparul este același cu bluzița roz; de fapt, este și aceleași material, doar culori diferite. Cum însă, ceva trebuie să fie diferit, și pentru că, răsfoind cărți de croitorie, mi-au picat ochii pe modelul acesta de mânecă, am hotărât să experimentez.

4

Bluzița este, din păcate, nereușită: câteva defecte la tipar pe linia umărului, cutele din față sunt un pic mai sus decât ar trebui. Iar cel mai mare neajuns, este că acest tip de mânecă lățește figura pe linia umerilor, or pentru silueta mea, acest lucru nu este recomandat.

5

6

Eu voi purta bluzița, pentru că îmi place foarte mult culoare, și până la urmă, nu se așează mai rău decât cele cumpărate de prin magazine.

Aș vrea să vă arăt această mânecă tip „cowl” desfăcută, ca să vă dați seama cum se formează cutele alea frumoase:

7

Dacă aș fi rămas cu ea așa liber, riscam să-mi fluture colțul ăla în afară – lucru total inestetic. De aceea am recurs la un șiretlic: am prins pe dosulul mânecii, de colțișor ( de care țin eu în poză ), o bentiță, care iese frumos, pe 2 găurele și se leagă în fundiță.

8

În acest fel, colțul cu belele va rămâne fixat și am asigurată poziția cutelor. Cât despre cum se modelează tiparul, pornind de la tiparul de bază pentru mănecă cu o cusătură, aș vrea să revin cu un tutorial în alt articol.

Vă urez o primăvară călduță și senină!

Dacă ai o întrebare sau o opinie scrie-mi aici:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s