Bluză tricotată

1
Nu face parte din domeniul croitoriei, dar pentru că e lucrată complet de mine, și pentru că la încheierea între părți am cusut la mașină, am hotărât să vă arăt această creație.

Despre modelul tricotajului nu prea am ce să vă zic. Este cel mai simplu model – tricotat pe față, iar la gât elastic în 2 ochiuri. Ața este sintetică de un galben care pe mine m-a cucerit, contrar principiilor mele de a folosi numai fibre naturale (valabil și la croitorie).
Bluza a fost începută acu’ 2 ori 3 ani. Nu râdeți și nici nu deduceți din acest termen, viteza mea de tricotare! Dupa ce am tricotat separat mânecele și părțile din față și spate, am lăsat baltă proiectul: fie nu am avut andrele circulare, fie am fost ocupată cu facultatea, fie nu am avut inspirație pentru împletit, etc…
Iată însă că a sosit timpul și pentru ea!

2

3

4

Elasticele de la mânece și jos au pe lângă ața galbenă, și un fir subțire de mătase verde cu auriu. Așa mi se păruse mie, acum 2-3 ani, că va fi mai vie bluzița. Această bluză nu este, nici pe departe, lucrată frumos; motiv pentru care a trebuit să mai ascund din greșeli adăugând și bentițele verzulii.

5

Cel mai frumos și interesant este elasticul tricotat în cerc care pornește de la nivelul subțiorilor și se întinde inclusiv pe gât. Practic, am prins toate cele 4 piese: 2 mânece, fața și spatele pe andrelele circulare și am tricotat în sus. Astfel în zona respectivă nu am cusuturi.

6

Cusuturile vin sub braț și pe laterală:

7

Poate nu este corectă metoda (nu sunt în măsură să zic, pentru că nu sunt maestră în arta tricotajului, doar amator) însă este metoda mea preferată pentru pulovere sau bluze care nu se încheie cu bumbi. Mi se pare că se așează frumos și scoate delicat în evidență partea corpului de la bust spre linia gâtului.

Dacă ai o întrebare sau o opinie scrie-mi aici: