Sutien fără bretele

După reușita de la primul meu sutien, nici nu am stat pe gânduri dacă să pornesc un al doilea proiect de acest fel.
sutien

N-am renunțat la modelul balconette, mai ales că este vorba de un model ce se poate purta și fără bretele, la topurile sexy de vară. Din expediția trecută la mercerie, am achiziționat elastic cu bandă siliconată 😀 să vezi și să nu crezi că se vinde așa ceva la Iași!

Cupe am primit de la Chișinău, deși am dat din nas când am văzut cum arată pentru mărimea mea. Dantelă alb-unt, de la mercerie, sârme și încuietori, tot de la Chișinău.
Planul cu materialele:
materiale pentru cupa sutien
materiale pentru cupa sutien
La acest sutien, vreau să căptușesc cupele și pe interior. Voi folosi tricotaj alb de bumbac natural sută la sută.

După experiența de la primul sutien, unde am determinat că pentru un model fără bretele îmi trebuie vreo șmecherie pentru o fixare mai bună a cupelor, a trebuit să mă gândesc la o soluție. Din start burețeii aceștia mi s-au părut cam înguști, și am zis să le aplic, în partea de sus, o bandă de tricotaj dublată. De această bandă, pe partea care vine spre piele, să pun elasticul șmecher, fără a-l întinde când cos, nu ca să strângă, ci ca să se prindă cupa de corp. Asta înseamnă multe cusuturi care se văd pe față.
cupa sutien
cupa sutien
cupa sutien

Ca să acopăr cusuturile, pun și un elastic decorativ, pe față:
cupa sutien
cupa sutien

Eee, ce multe straturi a avut biata mașină să împungă. Bine că a reușit. Mai departe, o imagine cu proiectul în desfășurare:
plan sutien

De la primul sutien, am învățat: întâi cusuturile și balenele laterale, și apoi prinsul cupelor, așa că de data aceasta am făcut cum trebuie:
laterala sutien
balena pe laterala la sutien

Și acum, se prind și burețeii căptușiți:
cupe atasate - fata
cupe atasate - spate

După care elasticele:
elastice sutien

Încuietoarea, canalele pentru sârme, și pun și garnituri pentru bretele, în caz de voi purta și cu ele:
spate sutien
detaliu sutien incuietoare
Inspecția:
detaliu sutien canal cupa pentru sarma
detaliu sutien canal pentru sarma fata

Și aici rezultatul:
cupe sutien
sutien
detaliu sutien punte
sutien fata
detaliu sutien cupa
sutien spate
sutien fara bretele
detaliu sutien cupe

Pe final: am crezut că va merge treaba mai repede, după prima experiență, însă nu a fost așa. Elasticul cu banda de silicon e o adevărată pacoste să-l coși.
Timp mult consumat a fost și la prelucrat cupele: dantela, căptușeala, bentița, decorațiunea. Dacă munca mi-a furat pentru un timp zâmbetul, atunci experiența la folosire mi-a dublat satisfacția inițială.

Am avut îndoieli dacă se va așeza bine fără bretele sau dacă se va fixa bine, nu de alta, dar te trezești cu 2 perechi de sâni, dintre care una pe talie, sau poate chiar mai jos 🙂 Însă m-am temut degeaba: la purtat este o bijuterie! Benzile de silicon se prind bine, elasticul e exact cât trebuie, nu strânge. Cupele vin și ele bine, iar sârma nu incomodează. Te poți mișca lejer: nu ai probleme sau stres dacă ridici mâna sau alergi. Într-un cuvânt: fantastic. Bine ați venit în garderoba mea, rochii și bluze cu umerii goi!

Dar să nu mă bucur atât de mult doar eu. Am promis pe forum că voi face un tutorial despre cum se coase un sutien, NU despre cum se construiește tiparul, și vreau să spun: acum nu am materialele necesare, adică am cupe negre, dar cusuturile pe materiale negre nu se văd bine în poze; de aceea, când am toate materialele necesare, pornesc tutorialul care probabil va fi în mai multe etape.

Să vă pun și un filmuleț, care tocmai l-am văzut, despre cât ia ca să se producă un sutien în comerț:

Dacă ai o întrebare sau o opinie scrie-mi aici:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s