Bluză din fir pentru bebe

Fir moale și plăcut. Culoare pastelată.

La astfel de fir, modelul bluzei trebuie să fie simplu și cu cel mult un detaliu de efect – fie modelul tricotajului, fie un element. Din biblioteca cu modele aveam planificat unul central. Iar tiparul – bluză cambrată fără mânecă dar cu umărul lăsat.

Deși trebuie să recunosc, după ce am terminat bluza, mi-am dat seamă că pentru acest model, ața trebuie să fie cu „memorie”. Asta înseamnă că trebuie să păstreze forma. Firul meu moale se cam pleoștește și creează efectul unei porțiuni de dantelă.

Spatele este tricotat normal.

Pentru față am încercat variațiuni de la schema din revistă:

În final am ales ce e mai simplu, cea din stânga.

Nici această bluză nu a fost lipsită de peripeții. Ața a fost foarte scumpă după părerea mea. Și vroiam numaidecât să o folosesc maxim. Așa că ce vedeți împletit în poza de mai sus, a fost desfăcut complet. Bluza era prea scurtă și aș fi rămas cu prea multă ață. Aia era partea din față aproape gata 😀

Dar efortul a meritat.







Detalii:




Pe dos:

Calitatea pozelor lasă de dorit. Măcar se vede modelul bluzei 🙂 Vouă vă place? Ați purta așa ceva?
Mie mi-ar fi plăcut să fie un pic mai adânc decolteul.

În final vrea să vă ofer și schema pentru tricotat, că la articolele precedente am uitat.

Schema – click pentru a vedea imaginea mărită:

Legendă:

7 gânduri despre „Bluză din fir pentru bebe

  1. Mie imi place cum ti-a iesit. Arata foarte curat lucrat si se muleaza perfect pe corp. De purtat nu cred ca as purta exact modelul acesta din cauza gaurelelor din fata (mi se pare ca sutienul e destul de vizibil prin ele).
    Cum ai prins marginea elastica de corpul bluzei? Din ce se vede in poze, Imbinarile arata impecabil si pe fata si pe dos.

    1. Hm, e greu sa explic. La rusi se numeste: Ложная кетлевка горловины. Nu stiu cum se traduce in romana. Se imbraca rascroitura gatului de la haina intr-un buzunaras de la guler, dupa care se coase fiecare ochi cu acul. Eu n-am facut ca la carte, ci o variatiune.

      1. Merci! Desi Ложная кетлевка горловины nu-mi spune nimic, e suficient un copy/paste pe Google si am gasit o gramada de instructiuni foto ajutatoare 😀

  2. Salut. ti-a iesit frumos si curat, din nou 🙂
    poate mergea o idee mai scurta si rascroiala manecii mai mica?

  3. mie imi place foarte tare asa cum a iesit. singurul motiv pt care n-as purta-o ar fi culoarea, e prea pala pt mine, care sunt palida rau. in rest, e un model tare dragut.

Dacă ai o întrebare sau o opinie scrie-mi aici: