Cum se asamblează paginile tiparului

Scoateți la imprimantă tiparul. Vedeți aici formatul paginii și setările pentru tipărire.

Fiecare tipar este compus din câteva pagini. Paginile trebuie așezate după o schemă și lipite între ele. Schema înseamnă linii și coloane.

 

Pentru fiecare tipar eu voi oferi detalii despre schema sa, deoarece unele tipare pot fi pe numai 4 pagini, iar altele vor avea nevoie de 20 de pagini. Dar regula principală este aceea că paginile trebuie aranjate după linii și coloane.

Pe fiecare pagină, în colțul din stânga jos, va fi un text, în engleză, unde va spune din ce rând și din ce coloană este acea pagină.

Aranjați paginile după schema precizată în instrucțiunile tiparului ales. Deobicei colile se aranjează direct pe podea, unde aveți spațiu, sau dacă sunteți norocoși, pe o masă mare. Aici este un exemplu cum arată paginile aranjate.

 

Din acest moment ar trebui să puteți distinge piesele tiparului de pe coala mare.


Pasul următor este de lipi paginile între ele. Observație: paginile printate nu au o margine care trebuie tăiata înainte de a fi asamblate și lipite colile. Însă, pentru că majoritatea imprimantelor nu accepta imprimare fără margini pe colile simple de hârtie, când scoateți paginile din imprimantă veți observa că au un fel de bordură formată dintr-un spațiu alb, unde liniile nu mai sunt desenate. Dar trebuie să știți că deși liniile nu sunt printate, ele sunt acolo.

De aceea, când lipiți 2 pagini care au o linie ce se desfășoară pe ambele pagini, va trebui să completați voi partea lipsă din linie.

Aceasta este cea mai mare problemă pe care o am cu tiparele printabile și formatul pdf. Sper să nu va descurajeze acest neajuns. Pe de altă parte, gândiți-vă la ce v-ar fi mai ușor: ca fiecare pagină să îi tăiați jur împrejur o margine? Sau să lipiți direct paginile printate și să completați niște linii? De fapt, este posibil nici să nu trebuiască să desenați, ci veți purcede direct la etapa de tăiere a pieselor.


 

După ce ați lipit paginile, ați terminat de asamblat. Acesta e un exemplu cum arată coala mare a tiparului:

Puteți începe decuparea pieselor!

Ține-ți minte:

  • Pentru un model, tiparele sunt împărțite pe mărimi, în mai multe fișiere. Fiecare fișier conține tiparul pentru mai multe mărimi. Se printează fișierul care conține mărimea de care aveți nevoie. Se asamblează paginile în coala mare de tipar. Pe această coala vor fi tiparele pentru mai multe mărimi, inclusiv a dumneavostră. Modul de aranjare a pieselor tiparului pe coala mare va fi pentru toate mărimile la fel. Nu am recurs la economisire hârtie din motiv că vreau ca pentru toate mărimile modul de aranjare a pieslor să fie la fel. Asta pentru că va fi mai ușor de identificat piesele tiparului pe coala mare indiferent de ce mărime ați ales.
  • Pe toate colile mari (se are în vedere cele asamblate din pagini) de tipar pe pagina din colțul din stânga sus va fi un pătrat cu latura de 10 cm. Acela este pătratul de test pentru verificarea imprimării la scala corectă.
  • Pe toate colile mai de tipar pe cele 4 pagini din colțul stânga sus va fi un pătrat înșirat pe aceste 4 pagini. Latura pătratului trebuie să fie de 20 cm. Și acest pătrat este pentru a verifica scala corectă la care ați tipărit. Dar acest pătrat este și pentru a vă ajuta să întelegeți cum trebuie aliniate paginile: paginile trebuie puse exact una lângă alta, ele nu trebuie să se suprapună; de asemenea, paginile nu au bordură care trebuie tăiată.

Dacă ai o întrebare sau o opinie scrie-mi aici:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s